lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10703 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Výzvu proti registrácii potratových tabletiek podporilo vyše 5700 ľudí

Bratislava 8. februára (TASR) - Internetovú výzvu proti registrácii potratových tabletiek podporilo svojimi podpismi viac ako 5700 ľudí. Inštitút pre ľudské práva a rodinnú politiku (HFI), ktorý iniciatívu spustil, zaslal ministerke zdravotníctva Zuzane Zvolenskej (nominantka Smeru-SD) list, v ktorom ju žiada, aby zabezpečila zrušenie registrácie týchto tabletiek na Slovensku. Štátny ústav pre...

Lekarne.sk

NRSR: Zdravotníkom, ktorí v núdzovom stave neprídu do práce, má hroziť väzenie

Bratislava 23. apríla (TASR) - Dvoj- až päťročné väzenie, strata registrácie na 10 rokov či peňažná sankcia by mali hroziť zdravotníkom, ktorí v núdzovom stave ohrozia zdravie a životy ľudí. Počíta s tým pozmeňovací návrh k novele Trestného zákona od Jozefa Valockého (Smer-SD), ktorý dnes odobril zdravotnícky výbor. Ak by teda lekári počas núdzového stavu neprišli do práce a platil by tento ...

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji stúpla o 6,1 percenta

Žilina 31. mája (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) stúpla v 22. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 6,1 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1194,2 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

NCZI: Spomedzi drog priviedli do liečební najviac ľudí pervitín a konope

Bratislava 12. júla (TASR) - Na Slovensku sa vlani z drogovej závislosti liečilo 2193 užívateľov drog. Počet užívateľov heroínu v liečebniach klesá. Naopak, do popredia sa dostáva užívanie stimulancií, najmä pervitínu.

Lekarne.sk

ŽILINA: Žilinské dni zdravia upozorňujú na civilizačné choroby

Žilina 12. septembra (TASR) – Upozorniť na civilizačné choroby a ponúknuť zdravú alternatívu života je cieľom desiateho ročníka Žilinských dní zdravia, ktoré sa dnes a v piatok 13. septembra konajú na Námestí Andreja Hlinku v Žiline. Motto jubilejného ročníka je podľa hovorcu mesta Žilina Pavla Čorbu zdravie, krása, vitalita. „Uvedomujeme si, že zdravie je najvzácnejší dar človeka.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...