lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10702 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Dôvera už vrátila preplatky z RZZP tým, ktorí sa zúčtovali elektronicky

Bratislava 27. apríla (TASR) - Zdravotná poisťovňa Dôvera v predstihu vrátila preplatky tým platiteľom, ktorí podali ročné zúčtovanie zdravotného poistenia (RZZP) za rok 2010 riadne, včas a elektronicky. Termín na vyrovnanie preplatkov a nedoplatkov uplynie v júni. Dôvera zatiaľ vrátila 391.

Lekarne.sk

KREMNICA: Jediná lekáreň v meste je dočasne zatvorená, mesto pripravuje náhradu

Kremnica 2. júna (TASR) - Obyvatelia Kremnice musia od začiatku júna cestovať za liekmi do vedľajších miest. Jediná lekáreň, ktorá je v meste, je totiž od začiatku júna dočasne zatvorená. Mesto zatiaľ nevie, dokedy táto situácia potrvá, pripravuje však náhradné riešenie.

Lekarne.sk

Nemecko: Psy dokážu zacítiť rakovinu pľúc už rannom štádiu choroby

Gerlingen 18. augusta (TASR) - Psy môžu byť vytrénované k tomu, aby vedeli zacítiť rakovinu pľúc, a to dokonca v skorom štádiu. Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov štúdie nemeckých lekárov. Psy dokázali zacítiť "pach rakoviny" z dychu chorých ľudí.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V Žiari, vo Zvolene, v Krupine a Štiavnici lekári výpovede nepodávajú

Žiar nad Hronom 3. októbra (TASR) - Lekári z nemocníc, ktoré majú v Banskobystrickom kraji v rukách spoločnosti Agel SK a nezisková organizácia (n.o.) Nemocnice a polikliniky Bratislava, výpovede nepodávajú. Rastislav Kubáň, riaditeľ n.o. Nemocnice a polikliniky Bratislava, ktorá spravuje nemocnice v Žiari nad Hronom, Banskej Štiavnici a Rimavskej Sobote, pre TASR potvrdil, že v súvislosti s ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pacientom s rakovinou pľúc a ich blízkym bude pomáhať nové združenie

Bratislava 8. novembra (TASR) - Rakovina pľúc, ktorá sa ročne diagnostikuje asi u 2500 Slovákov, patrí medzi tri najčastejšie príčiny úmrtia na onkologické ochorenia. Pacientom s týmto ochorením a ich rodinným príslušníkom chce preto pomáhať nové občianske združenie Druhý dych, ktoré sa dnes pri príležitosti Mesiaca povedomia o rakovine pľúc prvýkrát predstavilo verejnosti. Na nebezpečenstvá ...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...