lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11146 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

PENTA: Odmieta, že by finančne ovplyvňovala poslancov Národnej rady SR

Bratislava 5. septembra (TASR) - Finančná skupina Penta odmieta akékoľvek náznaky toho, že by ovplyvňovala prostredníctvom finančnej motivácie poslancov Národnej rady SR. "Nevieme posúdiť autentickosť uvedenej správy, no považujeme ju za kombináciu nezmyslov a úplnej neznalosti či ignorancie faktov," uviedol pre TASR hovorca Penty Martin Danko v reakcii na depešu veľvyslanectva USA v Bratislave...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Nadchádzajúce týždne sa ponesú v znamení študentskej kvapky krvi

Bratislava 17. októbra (TASR) - Slovenský Červený kríž (SČK) aj tento rok pokračuje v tradícii kampane Študentskej kvapky krvi. Začína sa dnes a potrvá päť týždňov, do 18. novembra. Študentskú kvapku krvi a jej 17. ročník sa rozhodli medzi inými tento rok podporiť aj Junior a Marcel z Fun radia.

Lekarne.sk

MZ SR: Minister Uhliarik sa chce dohodnúť s lekármi, pripravil preto memorandum

Bratislava 17. novembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva sa chce dohodnúť so štrajkujúcimi lekármi, pripravilo preto návrh memoranda, ktoré by malo garantovať naplnenie ich požiadaviek. "V záujme vyriešenia situácie som pripravil memorandum, ktoré vyrieši aj otázku platov lekárov," uviedol dnes šéf rezortu Ivan Uhliarik s tým, že platy lekárov by mohli porásť o 300 eur. Podľa jeho slov je to...

Lekarne.sk

NRSR: Lekári prišli na rokovanie do parlamentu, chcú sa dohodnúť (2)

Bratislava 30. novembra (TASR) - Lekárski odborári na čele so svojím šéfom Marianom Kollárom prišli dnes krátko po 16.00 h na rokovanie do parlamentu na pozvanie predsedu Národnej rady SR Pavla Hrušovského. Odborársky predák pri príchode avizoval, že sa chcú dohodnúť a upokojiť situáciu. "Čakáme kompromisy a čakáme, že sa dohodneme," povedal Kollár.

Lekarne.sk

Senát ČR: Vyslanie armádnych lekárov na Slovensko bolo v rozpore s ústavou

Bratislava/Praha 14. decembra (TASR) - Nedávne vyslanie českých vojenských lekárov na Slovensko bolo v rozpore s Ústavou Českej republiky. Uznesenie s takýmto obsahom schválil dnes v Prahe Senát Parlamentu ČR, v ktorom majú väčšinu opoziční sociálni demokrati z ČSSD. Za predmetný návrh uznesenia hlasovalo 35 zo 43 prítomných senátorov, traja boli proti, prítomní ľudovci sa hlasovania zdržali.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...