lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11174 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Štátnej VšZP oddnes šéfuje M. Forai

Bratislava 20. apríla (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) má oddnes nové vedenie. Predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom sa stal Marcel Forai. TASR informovala hovorkyňa poisťovne Dana Gašparíková.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Očne pozadie vyšetrujú v týchto dňoch po Slovensku na mobilnej klinike

Bratislava 31. mája (TASR) - Vo viacerých slovenských mestách možno v týchto dňoch stretnúť mobilnú Kliniku očnej prevencie. Projekt vznikol s cieľom upozorniť na vekom podmienenú degeneráciu makuly, čo je ochorenie, ktoré môže viesť k úplnej strate zraku a potrvá do 26. júna. Posledných päť dní budú na klinike vyšetrovať záujemcov v hlavnom meste.

Lekarne.sk

V Gruzínsku hospitalizovali 73 ľudí otrávených chlórom

Tbilisi 4. júla (TASR) - Únik chlóru v gruzínskej metropole Tbilisi si vyžiadal hospitalizáciu 73 ľudí. Medzi nimi je 20 detí i jedna tehotná žena. Informovali o tom miestne úrady.

Lekarne.sk

MZ SR: Detenčný ústav tak skoro stáť nebude, ministerstvo prišlo o dotáciu

Bratislava 15. augusta (TASR) - Dostavba detenčného ústavu pre duševne chorých a nebezpečných ľudí je opäť na začiatku. O jeho zriadení sa hovorí minimálne osem rokov, na jeho mieste však stále stojí iba hrubá stavba. Naposledy sa o jeho urýchlenej dostavbe hovorilo v roku 2008, keď viacnásobne trestaný slovenský pedofil zneužil a zavraždil v Českej republike deväťročného chlapca.

Lekarne.sk

ČR: Metanol má v Česku 24. obeť, hlásili aj ďalšie otravy

Praha 22. septembra (TASR) - Na otravu metanolom zomrela v českom Havířove 57-ročná žena, ktorá bola hospitalizovaná v kritickom stave dva týždne. Ide o v poradí 24. obeť jedovatého alkoholu v Českej republike. Žena - prvá pacientka zo série súčasných otráv, u ktorej bola prítomnosť metanolu potvrdená laboratórne - už pri prijatí do nemocnice 6. septembra upadla do bezvedomia blízkeho kóme a z...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...