lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11177 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári pripravujú nátlak na poisťovne, chcú si pozastaviť povolenia

Bratislava 13. marca (TASR) - Krízová situácia v zdravotníctve, keď lekári koncom minulého roka neprišli do práce pre hromadné výpovede, sa môže čoskoro zopakovať. Bratislavská regionálna komora Slovenskej lekárskej komory (SLK) rozposlala dnes ráno viacerým lekárom návrh splnomocnenia, ktoré by viedlo k dočasnému pozastaveniu ich povolenia na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Kedy a na ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Štátnej VšZP oddnes šéfuje M. Forai

Bratislava 20. apríla (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) má oddnes nové vedenie. Predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom sa stal Marcel Forai. TASR informovala hovorkyňa poisťovne Dana Gašparíková.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Očne pozadie vyšetrujú v týchto dňoch po Slovensku na mobilnej klinike

Bratislava 31. mája (TASR) - Vo viacerých slovenských mestách možno v týchto dňoch stretnúť mobilnú Kliniku očnej prevencie. Projekt vznikol s cieľom upozorniť na vekom podmienenú degeneráciu makuly, čo je ochorenie, ktoré môže viesť k úplnej strate zraku a potrvá do 26. júna. Posledných päť dní budú na klinike vyšetrovať záujemcov v hlavnom meste.

Lekarne.sk

V Gruzínsku hospitalizovali 73 ľudí otrávených chlórom

Tbilisi 4. júla (TASR) - Únik chlóru v gruzínskej metropole Tbilisi si vyžiadal hospitalizáciu 73 ľudí. Medzi nimi je 20 detí i jedna tehotná žena. Informovali o tom miestne úrady.

Lekarne.sk

MZ SR: Detenčný ústav tak skoro stáť nebude, ministerstvo prišlo o dotáciu

Bratislava 15. augusta (TASR) - Dostavba detenčného ústavu pre duševne chorých a nebezpečných ľudí je opäť na začiatku. O jeho zriadení sa hovorí minimálne osem rokov, na jeho mieste však stále stojí iba hrubá stavba. Naposledy sa o jeho urýchlenej dostavbe hovorilo v roku 2008, keď viacnásobne trestaný slovenský pedofil zneužil a zavraždil v Českej republike deväťročného chlapca.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...