lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11261 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Šéf OSN Pan Ki-mun vyzval na skoncovanie s AIDS do roku 2020

New York 9. júna (TASR) - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vyzval v stredu na celosvetovú akciu s cieľom skoncovať s chorobou AIDS do roku 2020 a zaradiť ju tak do učebníc dejepisu. Pri otvorení zasadnutia Valného zhromaždenia OSN, ktoré má zhodnotiť progres boja voči AIDS/HIV, šéf OSN povedal prezidentom, ministrom a diplomatom z celého sveta, že ak sa všetci partneri zapojení do boja spoja ...

Lekarne.sk

Nemecký parlament schválil testovanie embryí na genetické poruchy

Berlín 7. júla (TASR) - Nemecký parlament dnes schválil postup, ktorý umožní testovať embryá na genetické poruchy predtým, ako sú umiestnené do maternice ženy. Za hlasovalo 326 poslancov, proti 260, ôsmi sa zdržali. Schválili postup, známy ako preimplantačná genetická diagnóza, ktorý má veľmi prísne podmienky uplatnenia.

Lekarne.sk

LIEKY: Zľavy z plánovaných vernostných systémov v lekárňach majú získať pacienti

Bratislava 3. septembra (TASR) - Zľava, ktorá má vzniknúť opätovným zavedením vernostných systémov do slovenských lekárni, by sa mala poskytovať iba pacientovi. Pôvodný plán ministerstva zdravotníctva v návrhu nového zákona o liekoch hovoril o tom, že ak lekáreň poskytne poistencovi zľavu, rovnakú získa aj jeho zdravotná poisťovňa. Zmenu navrhol poslanec Tibor Bastrnák (Most-Híd) na ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: S inkontinenciou môže pomôcť jednoduchý zákrok

Bratislava 13. októbra (TASR) - Trvalé riešenie inkontinencie predstavuje pri jej stresovej a zmiešanej forme chirurgická liečba. "Operáciou dokážeme pomôcť až 95 percentám pacientok so stresovou inkontinenciou. Účinok sa prejaví už bezprostredne po operácii," povedal urológ Milan Gajdoš z Centra jednodňovej chirurgie Prochirurgia.

Lekarne.sk

DUNAJSKÁ STREDA: Na konferencii Slobodné NIE drogám odzneli hodnotné prednášky

Dunajská Streda 15. novembra (TASR) - Na dnešnej okresnej konferencii v Dunajskej Strede k otázkam prevencie drogovej závislosti Slobodné NIE drogám odborníci ponúkli celý rad informácií o medzirezortnej spolupráci v rámci prihraničného regiónu, kde pôsobí aj určitá jazyková bariéra. "Cieľom tohto podujatia samozrejme nemohlo byť riešenie vzniku závislosti samotnej. Ide o zameranie pozornosti ...

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.