lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11262 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: V Univerzitnej nemocnici ukončia niektorí lekári pracovný pomer

Košice 30. novembra (TASR) - V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach zostáva platných už len 10 výpovedí. Niekoľko lekárov sa rozhodlo ukončiť pracovný pomer a ďalším ešte výpovedná lehota plynie, pretože výpoveď podali neskôr. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová.

Lekarne.sk

OPRAVA: ZDRAVIE: Dôvera pošle poistencom doplatky za lieky do Vianoc

Redakcia domáceho spravodajstva TASR prosí odberateľov, aby si v správe "ZDRAVIE: Dôvera pošle poistencom doplatky za lieky do Vianoc", vydanej o 14.34 h, opravili v 2. odseku 2. vetu "V prípade poisťovne Dôvera ide o 1229 ľudí a sumu 18,66 milióna eur."       Správne má byť: "V prípade poisťovne Dôvera ide o 1229 ľudí a sumu 18.660 eur." Oprava je na žiadosť zdravotnej poisťovne.

Lekarne.sk

KOMÁRNO: Rekonštruované operačné sály budú slúžiť celému regiónu

Komárno 24. januára (TASR) - Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Milan Belica a riaditeľ AGEL SK a.s. Viktor Dudáš odovzdali dnes rekonštruované operačné sály Nemocnice Komárno, do ktorých NSK investoval 452. 000 eur. "Do stavebných prác a stavebných úprav vynaložil vyšší územný celok nemalé finančné prostriedky a nemocnica zakúpila priestorové vybavenie, operačné stoly, operačné ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Odborári spúšťajú petíciu proti spoplatneniu parkovísk pred nemocnicami

Bratislava 8. marca (TASR) – Lekárske odbory pri Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) spúšťajú petíciu proti spoplatneniu parkovísk pred nemocnicami v Petržalke a Ružinove. Podpisy v celej Bratislave budú zbierať aj proti prenájmu priestorov nemocnice na Kramároch súkromnej spoločnosti Dr. Magnet, ktorá tu poskytuje magnetickú rezonanciu. Zmluvu v hodnote vyše 950.

Lekarne.sk

TRNAVA: Do nemocnice sa vracia predchádzajúci riaditeľ Martin Tabaček

Trnava 17. apríla (TASR) – Po prestávke od októbra 2010 sa na miesto riaditeľa trnavskej Fakultnej nemocnice vracia Martin Tabaček. Zdravotnícke zariadenie viedol od roku 2006, po parlamentných voľbách v roku 2010 bol z funkcie odvolaný. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská ho od 14. apríla poverila vedením nemocnice do riadneho výberového konania.

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.