lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11287 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: LOZ spúšťa kampaň proti úplatkom v zdravotníctve

Bratislava 13. augusta (TASR) – Lekárske odborové združenie (LOZ) spúšťa dnes protikorupčnú kampaň Ďakujem, úplatky neberiem! Jej cieľom je presvedčiť čo najväčší počet lekárov, aby nosením odznakov na svojich plášťoch verejne deklarovali, že neberú úplatky od pacientov. Pacienti si zároveň budú môcť na webe LOZ preveriť, ktorí lekári sa verejne prihlásili k výzve.

Lekarne.sk

ČR: Likérka Fruko-Schulz odstavila na dva dni výrobu tvrdého alkoholu

Praha 20. septembra (TASR) - Likérka Fruko-Schulz v Jindřichovom Hradci odstavila na dva dni výrobu liehovín s obsahom vyšším ako 20 percent, konkrétne tuzemského rumu i vodky, ktoré patria k nosným produktom firmy. Zamestnanci tak majú dnes a v piatok voľno. Opatrenie súvisí s pokračujúcou čiastočnou prohibíciou v ČR.

Lekarne.sk

UNB: Stav ženy, ktorá pri požiari vyskočila z okna, sa mierne zlepšil

Bratislava 23. októbra (TASR) - Dva týždne po požiari bytového domu na Nezábudkovej ulici v bratislavskom Ružinove ostáva v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) hospitalizovaná už len ťažko zranená 26-ročná žena. Tá pri požiari v panike vyskočila z 5. poschodia. Zdravotný stav pacientky, ktorá si skokom z okna spôsobila mnohopočetné poranenia, sa mierne lepší.

Lekarne.sk

MARTIN: Liga proti rakovine darovala UNM peniaze na nákup detekčnej gamasondy

Martin 1. decembra (TASR) - Nezisková organizácia Liga proti rakovine darovala Chirurgickej klinike Univerzitnej nemocnice Martin (UNM) 25.650 eur na nákup detekčnej gamasondy – prístroja, ktorý sa využíva pri chirurgii zhubných nádorov prsníka. Finančné prostriedky pochádzajú z verejnej zbierky Deň narcisov 2012. TASR o tom informovala PR manažérka UNM Katarína Kapustová.

Lekarne.sk

SDKÚ-DS: Žiadame ministerku zdravotníctva, aby prestala utekať

Bratislava 15. januára (TASR) - Opozičná SDKÚ-DS so znepokojením sleduje vývoj kauzy "kotolníkov ozdravný plán" v žilinskej fakultnej nemocnici. Podľa podpredsedu strany Viliama Novotného je škandalózne, že takéto konanie riaditeľa nemocnice Štefana Voláka kryje ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD). "Žiaľ, stalo sa pravidlom, že nominanti Smeru-SD v štátnych ...

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.