lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11288 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

VLÁDA: Odobrila zákon potrebný k elektronizácii zdravotníctva

Bratislava 20. februára (TASR) - Elektronizácia zdravotníctva sa má posunúť ďalej, vláda dnes schválila návrh zákona o Národnom zdravotníckom informačnom systéme (NZIS) z dielne ministerstva zdravotníctva. Ten vytvára základný legislatívny rámec pre informatizáciu. Ako vyplýva z materiálu, poistenci by od zdravotných poisťovní mali do konca roku 2015 dostať preukaz s elektronickým čipom.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 6,5 percenta

Žilina 28. marca (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v 13. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 6,5 percenta, čo predstavuje chorobnosť 1542,4 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na Slovensku sa vlani zaznamenal jeden prípad osýpok, u bezdomovkyne

Bratislava 5. mája (TASR) - Od vlaňajšieho marca do februára 2013 sa v európskych krajinách zaznamenalo 8499 prípadov osýpok. Najviac ich bolo v Rumunsku, Veľkej Británii, Francúzsku, Taliansku a Ukrajine. "Na Slovensku sú ochorenia na osýpky eliminované, posledné domáce ochorenie bolo v roku 1998.

Lekarne.sk

NÁMESTOVO: Oravská poliklinika má nové digitalizované röntgenologické pracovisko

Námestovo 12. júna (TASR) – V moderných priestoroch novej budovy Oravskej polikliniky v Námestove, do ktorej sa postupne sťahujú ambulancie a oddelenia zo susedného starého objektu, spustili dnes oficiálne do prevádzky nové digitalizované röntgenologické a sonografické pracovisko s celkovými nákladmi na úrovni 233. 000 eur. „Najdôležitejším prínosom je výrazné zníženie radiačnej záťaže a ...

Lekarne.sk

RADÍME: Smäd nie je dobrým príznakom, ale výkričníkom, varuje lekár

Bratislava 31. júla (TASR) - V ľudskom tele sa každý deň vyrobí okolo 2,5 litra tekutín, ktoré sa aj vylúčia močom, potením či dýchaním. Na udržanie rovnováhy treba preto podľa gastroenterológa Miloša Bubána tieto tekutiny dopĺňať. "Smäd nie je dobrým príznakom, pretože to znamená, že už ste dehydratovaný.

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.