lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11290 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 21,8 percenta

Žilina 8. júla (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v Žilinskom kraji oproti predchádzajúcemu týždňu o 21,8 percenta, čo predstavuje chorobnosť 656,8 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Počet lekárov, ktorí komunikujú elektronicky, stále narastá.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Počet lekárov, ktorí komunikujú elektronicky, stále narastá. Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) zaznamenalo vlani nárast počtu lekárov, ktorí zasielajú štatistické výkazy elektronicky takmer o tretinu. Celkovo organizácia prijala prostredníctvom internetu až 78,6 percenta výkazov.

Lekarne.sk

MV SR: Zamestnanci rezortu vnútra môžu prispieť detských onkológiam

Bratislava 14. októbra (TASR) - Zamestnanci ministerstva vnútra budú môcť pomáhať chorým deťom. Vedenie rezortu rozbehlo dobročinný projekt Euro pre onkológiu a jeho výťažok venuje detským onkológiám v Bratislave, v Košiciach a v Banskej Bystrici. Do projektu sa môžu dobrovoľne zapojiť všetci policajti, hasiči, záchranári a civilní zamestnanci ministerstva.

Lekarne.sk

V Rakúsku vyčíňa atypická myopatia; len v Korutánsku skolila za utorok 7 koní

Klagenfurt 16. novembra (TASR) - Len za utorok uhynulo v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko sedem koní. Príčinou je zákerné ochorenie - akási atypická myopatia, označovaná aj ako pastvinová myopatia. Vyplýva to z dnešnej informácie rakúskej tlačovej agentúry APA, ktorá sa odvoláva na zdroje krajinského veterinárneho úradu.

Lekarne.sk

NRSR: Lekári prišli na rokovanie do parlamentu, chcú sa dohodnúť

Bratislava 30. novembra (TASR) - Lekárski odborári na čele so svojím šéfom Marianom Kollárom prišli dnes krátko po 16.00 h na rokovanie do parlamentu na pozvanie predsedu Národnej rady SR Pavla Hrušovského. Odborársky predák pri príchode avizoval, že sa chcú dohodnúť a upokojiť situáciu. Odborárov sprevádzal prezident Slovenskej lekárskej komory Milan Dragula, ktorý sa v utorok (29.11.) ...

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.