lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11291 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

VLÁDA: Minister zdravotníctva nebude pokračovať v transformácii nemocníc

Bratislava 14. decembra (TASR) - Vláda dnes uložila ministrovi zdravotníctva, aby nepokračoval v procese transformácie štátnych nemocníc na akciové spoločnosti. Proces má zastaviť do schválenia novely zákona a poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorým sa transformácia zruší alebo do rozhodnutia novej vlády o ďalšom postupe. Kabinet tak reagoval na "odôvodnený predpoklad", že poslanci ...

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Očkovanie proti pneumokokovým nákazám dospelí využívajú málo

Banská Bystrica 26. januára (TASR) - Pneumokokové invazívne ochorenia predstavujú skupinu závažných, až život ohrozujúcich chorôb ako zápaly pľúc, zápaly mozgových blán či zápaly stredného ucha, ktoré vyvoláva patogén Streptococcus pneumoniae. Tento typ nákaz je v súčasnosti vo veľkej pozornosti odborníkov, pretože očkovanie proti nim, hlavne čo sa týka povinného očkovania detí, je jedno z ...

Lekarne.sk

Poľsko: Úrady nariadili stiahnutie 200 ton potravín s obsahom technickej soli

Varšava 9. marca (TASR) - Poľské zdravotnícke úrady dnes nariadili stiahnutie z predaja viac ako 200 ton potravín, ktoré by mohli obsahovať technickú soľ. Ide o najnovší vývoj v škandále, ktorý zvýšil obavy o bezpečnosť potravín. Po odhalení, že priemyselnú soľ, ktorá sa v zime používa na posýpanie ciest a mohla by obsahovať toxické látky, predávali výrobcom potravín, úrady začali vyšetrovanie...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Z. Zvolenská zatiaľ odvolanie J. Gajdoša z ÚDZS neplánuje

Bratislava 18. apríla (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská dnes odmietla, že by plánovala zmenu na poste šéfa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Tomu v súčasnosti šéfuje Ján Gajdoš, nominant bývalej vlády. Jeho odvolanie by malo byť po novom jednoduchšie vzhľadom na novelu o zdravotnom poistení, ktorú do parlamentu predložil poslanec za Smer-SD Richard Raši.

Lekarne.sk

OZNÁMENIE: Medzinárodná konferencia medicíny katastrof

Bratislava 30. mája (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky v spolupráci s českým ministerstvom zdravotníctva organizuje v dňoch 30. mája – 1. júna 2012 XV. ročník Medzinárodnej konferencie medicíny katastrof v Slovenskej republike. Trojdňové podujatie sa začína dnes o 14.00 h v Tatranských Zruboch.

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.