lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11298 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZLATÉ MORAVCE: Za svoju nemocnicu chcú ísť ľudia bojovať aj do Bratislavy

Zlaté Moravce 9. júna (TASR) – Mestskej nemocnici v Zlatých Moravciach hrozí po viac ako 136 rokoch fungovania zánik. Skonštatoval to zlatomoravský primátor Peter Lednár po tom, ako Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) oznámila, že si už nebude objednávať zdravotné výkony v troch z piatich oddelení nemocnice. „Je to chirurgické oddelenie, ide o 36 lôžok, je to jednotka intenzívnej ...

Lekarne.sk

BUDMERICE: Kombajnistu, ktorý skolaboval, zachraňoval vrtuľník

Bratislava 8. júla (TASR) - Bratislavská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE letela do Budmeríc. Pri práci tam skolaboval v kombajne 63-ročný muž. S podozrením na mozgovo-cievnu príhodu na mieste zasahovala posádka pozemnej záchrannej služby.

Lekarne.sk

Vietnam: Slintačkou a krívačkou sa nakazilo 40.000 ľudí a 86 z nich zomrelo

Hanoj 5. septembra (TASR) - Slintačkou a krívačkou sa vo Vietname nakazilo od začiatku roka takmer 40.000 ľudí a 86 z nich zomrelo. Informovali o tom dnes štátne médiá. Slintačka a krívačka nepoľavuje, citoval denník komunistickej strany Sai Gon Giai Phong ministerstvo zdravotníctva.

Lekarne.sk

KOŠICE: Ezoterický festival sa začal, prináša zdravý životný štýl a duchovno

Košice 14. októbra (TASR) - Obľúbený ezoterický festival sa dnes začal v košickom Jumbo centre. Zhruba 60 vystavovateľov, medzi ktorými sú aj terapeuti, liečitelia či lekári, ponúka nielen svoje výrobky z oblasti alternatívnej medicíny, ale aj prednášky z rôznych oblastí duchovna. "Každý, kto má chuť byť zdravší, nájsť odpoveď na svoj problém, môže sem prísť a sa dozvedieť veľa nového," ...

Lekarne.sk

I. MIKLOŠ: Nepredpokladá, že by nemocnice splatili peniaze z oddlžovania

Bratislava 16. novembra (TASR) - Minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) si nemyslí, že nemocnice budú schopné vrátiť peniaze z tohtoročného oddlžovania pred v súčasnosti už zastavenou transformáciou na akciovky. "Nepredpokladám, že by to vedeli splatiť a splácali. ..

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.