lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11315 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Čas na vyjednávanie o zdravotníctve sa skončil, odkazujú lekári

Bratislava 10. mája (TASR) - Čas na vyjednávanie o situácii v zdravotníctve podľa prezidenta Slovenskej lekárskej komory Milana Dragulu skončil. "Zásadný problém dofinancovania sme nevyriešili, spokojní, samozrejme, nie sme. Zdravotnícki pracovníci sú blbí a robia, ako keby im platili neviem aké peniaze, ale ak sa naštvú, tak ten kolaps príde veľmi rýchlo," konštatoval po dnešnom zasadnutí ...

Lekarne.sk

Španielski chirurgovia vykonali prvú transplantáciu oboch nôh zároveň

Valencia 11. júla (TASR) - Španielski chirurgovia vykonali vôbec prvú transplantáciu oboch nôh na svete. Informoval o tom dnes španielsky denník El Mundo. Tím špecialistov pod vedením renomovaného chirurga Pedra Cavadasa operoval pacienta celú noc.

Lekarne.sk

LIEKY: O. SUKEĽ: Doplatky za lieky vrátia na konci septembra minimu dôchodcov

Bratislava 5. septembra (TASR) - Na konci septembra poisťovne vrátia časť peňazí zaplatených za lieky len minimálnemu počtu dôchodcov. Pre TASR to uviedol prvý viceprezident Slovenskej lekárnickej komory (SLeK) Ondrej Sukeľ. "Myslím, že viac ako päť percent dôchodcov to nebude," uviedol Sukeľ.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári budú pokračovať v hromadných výpovediach, potvrdili odbory

Bratislava 15. októbra (TASR) - Pád vlády Ivety Radičovej podľa lekárskych odborov nemení nič na ich štyroch požiadavkách a potrebe urgentných krokov na zabezpečenie funkčného systému poskytovania zdravotnej starostlivosti na Slovensku. "Výpovede nesťahujeme a pokračujeme ďalej v boji za záchranu slovenského zdravotníctva. Výpovede zbierame aj naďalej, a môžeme potvrdiť, že ich počet sa ...

Lekarne.sk

J. MRVA: Stredisko je výsledkom spolupráce verejného a súkromného sektora

Bratislava 16. novembra (TASR) - Vajnory majú rekonštruovaný multifunkčný objekt, v ktorom našlo miesto predovšetkým nové zdravotné stredisko. Dnes večer moderné stredisko odovzdali do užívania občanom. Táto bratislavská mestská časť nemala prostriedky na obnovu starého ošarpaného objektu.

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.