lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11317 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Inkontinencia trápi čoraz viac ľudí, iba polovica z nich vyhľadá lekára

Bratislava 30. mája (TASR) - Inkontinenciu možno podľa Jána Švihru z Urologickej kliniky Jeseniovej lekárskej fakulty UK v Martine považovať za jednu z najzávažnejších porúch súčasného obdobia. "Epidemiologické čísla majú narastajúcu tendenciu. Skvalitňovanie a predlžovanie života totiž vedie nielen k predlžovaniu veku, ale aj k prirodzene pribúdajúcemu staršiemu obyvateľstvu," upozornil.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Dôvera vlani hospodárila so ziskom takmer 40 miliónov eur

Bratislava 3. júla (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera skončila vlani so ziskom 39,3 milióna eur. "Táto suma bude súčasťou rezervného fondu a predstavuje rezervu vo výške našej dvojtýždňovej úhrady pre poskytovateľov," informoval manažér odboru PR Branislav Cehlárik. Vykázaný zisk predstavuje štyri percentná ročného obratu poisťovne.

Lekarne.sk

KOŠICE: Spor medzi UNLP a Lekárskou fakultou UPJŠ bude riešiť súd (3)

Košice 13. augusta (TASR) – Vedenie Lekárskej fakulty (LF)UPJŠ v Košiciach sa rozhodlo riešiť spor s Univerzitnou nemocnicou L. Pasteura (UNLP) súdnou cestou. LF UPJŠ nesúhlasí predovšetkým s navrhovaným postavení prednostov kliník UNLP, ktorí sú zamestnancami LF. „Podľa návrhu UNLP, ktorá už aj zmenila organizačnú štruktúru má byť prednosta zodpovedný za výučbu a klinický výskum, pričom ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na Slovensku vlani evidovali 10.419 ľudí s Alzheimerovou chorobou

Bratislava 21. septembra (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila dnešný deň za Svetový deň Alzheimerovej choroby. Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) za rok 2011 evidovalo na Slovensku 10.419 ľudí s diagnózou G30 – Alzheimerova choroba. Konkrétne išlo o 6511 žien a 3908 mužov.

Lekarne.sk

EVPÚ: Informácie Daily Telegraph sa rozchádzajú s podmienkami zmluvy

Bratislava 23. októbra (TASR) - Informácie o údajne pochybnom postupe Elektrotechnického výskumného a projektového ústavu (EVPÚ) Nová Dubnica, ktoré dnes priniesol britský denník Daily Telegraph, sa nezakladajú na pravde a sú v rozpore so zmluvou. Tvrdí to Miroslava Sadloňová z EVPÚ. Podľa britských novinárok, ktoré vystupovali ako zástupcovia fiktívnej čínskej spoločnosti, im slovenská firma ...

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.