lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11330 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

B.BYSTRICA: Deklaráciu podpísali asi dve tretiny lekárov Rooseveltovej nemocnice

Banská Bystrica 5. septembra (TASR) – Asi dve tretiny lekárov vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica podpísali Deklaráciu o pripravenosti k ukončeniu pracovného pomeru. Podporujú teda snahu Lekárskeho odborového združenia (LOZ) postupne dosiahnuť štyri body, ktoré sú v deklarácii uvedené. Ako pre TASR uviedla Eva Vnenčáková, predsedníčka lekárskych odborov pri ...

Lekarne.sk

KOŠICE: V nemocnici v Šaci sa uskutočnili Lekársko-lekárnické dni

Košice 16. októbra (TASR) – V Nemocnici Košice-Šaca sa v sobotu (15.10.) uskutočnilo v rámci Uniakadémie prvé kolo vzdelávacích podujatí pod názvom Lekársko-lekárnické dni Unipharmy. Spoločné stretnutie odborníkov z oblasti lekárstva a lekárenstva zorganizovala slovenská lekárnická akciová spoločnosť v spolupráci so Slovenskou lekárnickou komorou, Alianciou lekárnikov, Regionálnou lekárnickou ...

Lekarne.sk

V trnavskej nemocnici môžu mať pre odchod lekárov problém viaceré kliniky

Bratislava 16. novembra (TASR) - Primári viacerých kliník trnavskej fakultnej nemocnice budú mať v prípade reálneho odchodu lekárov v súvislosti s akciou odborov pravdepodobne problém zabezpečiť ich prevádzku. Mali sa preto obrátiť listom aj na šéfa nemocnice Gabriela Paveleka. Problémy sú podľa informácií TASR avizované na internej klinike, neurologickom oddelení, urgentnom príjme a klinike ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekárnici upozorňujú na blížiaci sa chaos v lekárňach (3)

Bratislava 30. novembra (TASR) – Nový zákon o liekoch a zdravotníckych pomôckach, ktorý nadobudne účinnosť v stredu 1. decembra, prináša reálnu hrozbu chaosu nielen pre lekárnikov, ale aj pre občanov. Dôvodom sú najmä jeho mnohé nejasné a nelogické formulácie. Tvrdí to Slovenská lekárnická komora (SLeK), ktorá tento zákon z dielne Ministerstva zdravotníctva SR dlhodobo kritizuje.

Lekarne.sk

MONITOR: Poslanec Ivan Chaban z SDKÚ-DS skolaboval v parlamente

Bratislava 14. decembra (TASR) - V parlamente dnes skolaboval poslanec SDKÚ-DS Ivan Chaban. Správu priniesol Nový čas. Zdravotné problémy poslanca sa podľa Nového času začali už ráno, napriek tomu však s kolegom prišiel do Národnej rady SR, kde ho mal ošetriť prítomný lekár.

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.