lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11328 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zmenili sa preddavky na poistné, VšZP zasiela oznámenia

Bratislava 16. januára (TASR) - Od januára sa zmenil spôsob výpočtu preddavku na zdravotné poistenie, ako aj minimálny a maximálny preddavok na poistné. Minimálny preddavok je v sume 55,02 eura, v prípade osôb, ktoré majú zníženú sadzbu poistného, je to 27,51 eura. Maximálny preddavok je vo výške 550,20 eura, v prípade zníženej sadzby je 275,10 eura.

Lekarne.sk

OTS: Kaufland pomáha Slovenskému Červenému krížu

Bratislava 21. februára (TASR-OTS) - Spoločnosť Kaufland je už niekoľko rokov partnerom Slovenského Červeného kríža a pravidelne podporuje kampane a projekty tejto humanitnej organizácie, či pomáha počas povodní. V uplynulých dňoch odovzdali predstavitelia spoločnosti Kaufland symbolický šek v hodnote 3300 € na nákup stanu, ktorý Slovenskému červenému krížu umožní ľuďom pomáhať na kvalitatívne...

Lekarne.sk

Rakúsko: Legionely v pitnej vode v obytnom bloku v Salzburgu zabíjali

Salzburg 29. marca (TASR) - Podozrenie nemocnice v Salzburgu, že za smrťou 86-ročnej ženy z miestnej štvrte Herrnau mohli byť legionely, sa potvrdilo. Ich prítomnosť v odobratých vzorkách vody sa preukázala. Na ďalších 87 obyvateľov skúmaného obytného bloku čaká tak dočasne, na 2,5 týždňa, nepríjemnosť v podobe sprchovania sa v neďalekom školskom zariadení.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Každý úmyselný trestný čin by mal stáť zdravotníka povolanie

Bratislava 6. mája (TASR) - Akýkoľvek úmyselný trestný čin by mohol pripraviť zdravotníkov o možnosť vykonávať v budúcnosti ich povolanie. Vyplýva to z novely Trestného zákona a pozmeňovacieho návrhu k nej, ktorý predložil poslanec Smeru-SD Jozef Valocký. Ak by novela prešla, zdravotníkov by o povolanie mohli pripraviť aj také činy, ako je neplatenie výživného či odmietnutie testu na alkohol ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V Hniezde záchrany v Trenčíne našli dievčatko, dali mu meno Veronika

Trenčín 13. júna (TASR) – V Hniezde záchrany vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne našli v stredu (12. 6.) podvečer odložené dieťa. Dievčatko s mierami 3130 gramov a 49 centimetrov je prvým dieťaťom, ktoré odložili do trenčianskeho hniezda od jeho vzniku v roku 2010. "Dievčatko bolo odložené krátko po narodení, bolo oblečené a v perinke.

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.