lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11327 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Rusko: Šéfa vesmírnej agentúry Roskosmos hospitalizovali

Moskva 11. marca (TASR) - Šéfa ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos Vladimira Popovkina hospitalizovali. Správu dnes potvrdil hovorca agentúry, ale neuviedol podrobnosti. Ruské tlačové agentúry už skôr citovali tlačový úrad Roskosmosu, podľa ktorého Popovkina odviezli do nemocnice "kvôli telesnému a citovému vyčerpaniu".

Lekarne.sk

BSK: Župný pohár pomôže deťom s onkologickými ochoreniami

Bratislava 19. apríla (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) organizuje 2. ročník charitatívneho športového podujatia o Župný pohár pod názvom Na bicykli deťom, z ktorého výťažok bude opäť venovaný na pomoc onkologicky chorým deťom. Po minuloročnej úspešnej premiére je tak pre milovníkov cyklistiky aj tento rok pripravená bohatá cyklistická sezóna. Oproti minulému roku je podujatie ...

Lekarne.sk

Polícia odmietla trestné oznámenie na lekárov pre vydieranie počas výpovedí

Bratislava 30. mája (TASR) - Policajný vyšetrovateľ odmietol trestné oznámenia na predstaviteľov Lekárskeho odborového združenia (LOZ) pre vydieranie a iné zločiny. Tých sa podľa asi 20 občanov dopustili počas vlaňajších rokovaní o požiadavkách lekárov v rámci akcie hromadných výpovedí lekárov. Vyplýva to z uznesenia, ktoré má TASR k dispozícii.

Lekarne.sk

M. KOLLÁR: Ponuka VšZP je prijateľná len do konca októbra

Bratislava 3. júla (TASR) - Zástupcovia ambulantných lekárov sú ochotní pristúpiť na ponuku, ktorú im predložila Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), ale len v rámci kompromisnej dohody. Ponúkané osempercentné navýšenie by totiž podľa ich prepočtov malo vystačiť ambulanciám na prevádzku len do konca októbra. Dovtedy sú ochotní dať VšZP priestor pre konsolidáciu, ktorá by jej umožnila naplniť ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Tretina detí sa na Slovensku narodí nemanželským párom

Bratislava 14. augusta (TASR) - Hoci je pre demografický vývoj v Slovenskej republike charakteristický dlhodobý pokles pôrodnosti, počet detí narodených mimo manželstva naopak stúpa. Uvádza to Ministerstvo zdravotníctva SR v Správe o zdravotnom stave obyvateľstva SR za roky 2009-2011. Kým v roku 2006 sa nemanželským párom narodilo 14.888 detí, čo predstavovalo 27,5 percenta všetkých narodených...

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.