lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11333 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

OSN odmietla požiadavky na odškodnenie obetí cholery na Haiti

New York 22. februára (TASR) - Organizácia Spojených národov odmietla požiadavku na odškodnenie vyše 5000 obetí cholery na Haiti, odvolávajúc sa na diplomatickú imunitu, informovala agentúra Associated Press. Žiadosť o odškodnenie podal v novembri 2011 Inštitút pre spravodlivosť a demokraciu na Haiti, ktorý má sídlo v Bostone. Tvrdil, že OSN a jej mierové sily by mali zaplatiť odškodnenie vo ...

Lekarne.sk

KOŠICE: Výskyt chrípkových ochorení v kraji poklesol o vyše štvrtinu

Košice 30. marca (TASR) – Lekári v Košickom kraji tento týždeň hlásili 5891 akútnych respiračných ochorení, čo je o 29 percent menej ako v predchádzajúcom týždni. Informoval o tom košický Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ). Chorobnosť aktuálne predstavovala 1427 prípadov na 100.

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Červený kríž otvoril výstavu o svojej činnosti a histórii

Bratislava 6. mája (TASR) - Slovenský Červený kríž (SČK) dnes oficiálne otvoril výstavu Aj málo je veľa, vďaka ktorej sa návštevníci dozvedia viac o činnosti tejto organizácie. Tento rok Červený kríž oslavuje 150. výročie, v máji si navyše verejnosť pripomína Svetový deň Červeného kríža a Červeného polmesiaca.

Lekarne.sk

Rakúsko: Vírus vtáčej chrípky bol v organizmoch piatich pašovaných vtákov

Viedeň 13. júna (TASR) - V organizmoch piatich pašovaných vtákov, ktoré objavili rakúski colníci pred týždňom na viedenskom letisku v batožine českého manželského páru, potvrdili testy prítomnosť vírusu vtáčej chrípky A(H5N1). Informovala o tom dnes po ukončení testov vzoriek od všetkých 60 živočíchov tlačová agentúra APA s odvolaním sa na rakúske zdravotníctva. Väčšinou papagáje a rajky, 39 z...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V Komárne sa počas júla narodil rekordný počet bábätiek

Komárno 2. augusta (TASR) - V meste Komárno sa v júli tohto roka narodil rekordný počet bábätiek. Počas horúčav v uvedenom mesiaci zažil personál gynekologicko–pôrodníckeho oddelenia Všeobecnej nemocnice Komárno, ktorú prevádzkuje nezisková organizácia Forlife a manažérsky riadi skupina Agel, veľký zhon. Taký babyboom, keď sa za jeden mesiac narodilo až 91 novorodeniatok, z toho 53 chlapčekov a...

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.