lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11348 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Palestínčanku umelo oplodnili spermou prepašovanou z izraelského väzenia

Ramalláh 14. augusta (TASR) - Palestínčanka porodila dieťa po tom, ako podstúpila umelú insemináciu spermou svojho manžela, ktorý si v Izraeli odpykáva doživotný väzenský trest. Spermu museli prepašovať z izraelskej väznice, uviedla dnes agentúra DPA. Podľa správ aktivistov sa rodiny väznených Palestínčanov chceli o niečo podobné pokúsiť už niekoľkokrát, až doposiaľ však žiaden pokus nebol ...

Lekarne.sk

Rusko zakázalo dovoz tvrdého alkoholu z ČR

Moskva 21. septembra (TASR) - Ruská federácia naplnila dnes svoje hrozby a zakázala dovoz tvrdého alkoholu z ČR. Dôvodom sú početné prípady otravy metanolom pančovaným alkoholom. Informovali o tom tamojšie médiá s odvolaním sa na príslušné štátne orgány.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Komora nebude organizovať Deň so sestrami, nechce napätie

Bratislava 24. októbra (TASR) - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek ustúpila od nápadu organizovať koncom mesiaca Deň so sestrami, v rámci ktorého chceli ukázať svoju prácu poslancom či ministrom. Dôvodom má byť to, že komore nejde o eskaláciu napätia, ale o vecné riešenie problémov. "Stále sme presvedčení, že ide o dobrú myšlienku," uvádza sa však v stanovisku komory s tým, že ...

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Sanatórium AT pripravilo abstinujúcim 17. ročník Čistých Vianoc

Bratislava 3. decembra (TASR) - Sanatórium AT pre liečbu drogových, alkoholových a iných závislostí dnes pripravilo 17. ročník podujatia s názvom Čisté Vianoce. "Je to tradičné podujatie pre abstinujúcich," povedala pre TASR Jana Žemličková zo Sanatória AT na Osuského ulici v Bratislave-Petržalke. "Sú tu odliečení závislí, závislí v procese liečby, učitelia a spolužiaci zo škôl," povedala.

Lekarne.sk

Z.KRIŠTÚFKOVÁ: Očkovanie je najúčinnejšia prevencia záškrtu a iných ochorení

Bratislava 16. januára (TASR) - Vďaka dlhoročnému povinnému očkovaniu dnes na Slovensku nepoznáme záškrt (diftériu) ani ďalšie nákazlivé ochorenia. Avšak spochybňovanie významu očkovania, ktoré patrí v súčasnosti k módnym a pre médiá atraktívnym fenoménom (očkovanie sa často spochybňuje na internete), a zníženie či strata očkovacej disciplíny môže spôsobiť návrat tohto veľmi nebezpečného a ...

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.