lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11354 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Odborníci informovali o hepatitídach, ich rizikách a liečbe i o rakovine pečene

Bratislava 11. mája (TASR) - Chronické infekčné hepatitídy sú príčinou až 80 percent všetkých primárnych zhubných nádorov pečene na celom svete. Napriek tomu, že existuje efektívna očkovacia látka proti vírusu infekčnej hepatitídy typu B, každoročne umiera na toto ochorenie viac ako 500. 000 ľudí.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 5,8 percenta

Žilina 10. júna (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v Žilinskom kraji oproti predchádzajúcemu týždňu o 5,8 percenta, čo predstavuje chorobnosť 994,1 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

HNÚŠŤA: Oddelenia interné a pre dlhodobo chorých nakoniec VšZP zazmluvnila

Hnúšťa 12. júla (TASR) - Lôžkové oddelenia v nemocnici v Hnúšti sa nebudú zatvárať. Aj keď Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) mala v pláne od júla nezazmluviť interné oddelenie a oddelenie pre dlhodobo chorých, svoj názor najmä po výraznom odpore tamojších obyvateľov zmenila. Zabrala tak nielen aktivita a presviedčanie majiteľa nemocnice, ale aj petícia občanov, pod ktorú sa podpísalo takmer...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Rezort zdravotníctva výhrady lekárnikov k zákonu o liekoch neprijal

Bratislava 6. septembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva neprijalo výhrady Slovenskej lekárnickej komory (SLeK) k zákonu o liekoch. Zákon teda bude pokračovať v ďalšom čítaní v podobe, v akej bol schválený vládou a predloženými pozmeňujúcimi návrhmi jednotlivých poslancov. Na brífingu po stretnutí so SLeK o tom informovala generálna riaditeľka Sekcie farmácie a liekovej politiky rezortu ...

Lekarne.sk

Saudskoarabský kráľ absolvoval tretiu operáciu chrbtice

Dubaj 17. októbra (TASR) - Saudskoarabský kráľ Abdalláh absolvoval dnes tretiu operáciu chrbtice v priebehu roka. Podľa vyhlásenia bol chirurgický zákrok úspešný. Osemdesiatšesťročného panovníka previezli v nedeľu večer do nemocnice v saudskoarabskej metropole Rijád.

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.