lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11352 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Rusko zakázalo dovoz tvrdého alkoholu z ČR

Moskva 21. septembra (TASR) - Ruská federácia naplnila dnes svoje hrozby a zakázala dovoz tvrdého alkoholu z ČR. Dôvodom sú početné prípady otravy metanolom pančovaným alkoholom. Informovali o tom tamojšie médiá s odvolaním sa na príslušné štátne orgány.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Komora nebude organizovať Deň so sestrami, nechce napätie

Bratislava 24. októbra (TASR) - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek ustúpila od nápadu organizovať koncom mesiaca Deň so sestrami, v rámci ktorého chceli ukázať svoju prácu poslancom či ministrom. Dôvodom má byť to, že komore nejde o eskaláciu napätia, ale o vecné riešenie problémov. "Stále sme presvedčení, že ide o dobrú myšlienku," uvádza sa však v stanovisku komory s tým, že ...

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Sanatórium AT pripravilo abstinujúcim 17. ročník Čistých Vianoc

Bratislava 3. decembra (TASR) - Sanatórium AT pre liečbu drogových, alkoholových a iných závislostí dnes pripravilo 17. ročník podujatia s názvom Čisté Vianoce. "Je to tradičné podujatie pre abstinujúcich," povedala pre TASR Jana Žemličková zo Sanatória AT na Osuského ulici v Bratislave-Petržalke. "Sú tu odliečení závislí, závislí v procese liečby, učitelia a spolužiaci zo škôl," povedala.

Lekarne.sk

Z.KRIŠTÚFKOVÁ: Očkovanie je najúčinnejšia prevencia záškrtu a iných ochorení

Bratislava 16. januára (TASR) - Vďaka dlhoročnému povinnému očkovaniu dnes na Slovensku nepoznáme záškrt (diftériu) ani ďalšie nákazlivé ochorenia. Avšak spochybňovanie významu očkovania, ktoré patrí v súčasnosti k módnym a pre médiá atraktívnym fenoménom (očkovanie sa často spochybňuje na internete), a zníženie či strata očkovacej disciplíny môže spôsobiť návrat tohto veľmi nebezpečného a ...

Lekarne.sk

B.BYSTRICA: Chrípky bolo menej, na pandemickú však umreli traja ľudia

Banská Bystrica 22. februára (TASR) - Dohromady tri úmrtia, z toho dva s potvrdenou chrípkou, zapríčinenou pandemickým vírusom A H1N1 a jedno úmrtie zapríčinené ťažkou akútnou respiračnou infekciou (SARI), zaznamenali v uplynulých dňoch v Banskobystrickom kraji. Ako dnes TASR informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v B. Bystrici Mária Tolnayová, úrad registruje ...

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.