lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11364 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZ SR: Od apríla klesnú doplatky u vyše 800 liekov

Bratislava 31. marca (TASR) - Od apríla klesnú v porovnaní s januárom na základe novej kategorizácie liekov doplatky u 835 liekov, v prípade 562 dôjde k zvýšeniu doplatku a 3630 zostane bez zmeny. Ako vyplýva z údajov ministerstva zdravotníctva, celkovo bude na trhu 5131 liekov. Podľa riaditeľa sekcie liekovej politiky a farmácie ministerstva Adama Hlôšku naďalej platí, že na každé chronické ...

Lekarne.sk

MZ: Prípadné arbitráže pre jednu poisťovňu by mal štát podľa Z. Zvolenskej ustáť

Bratislava 7. mája (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominant Smer-SD) je presvedčená, že Slovensko by malo ustáť prípadné arbitráže v súvislosti s projektom vytvorenia jednej zdravotnej poisťovne. "To, či sa arbitráži vyhneme, nie je v našej moci, lebo každý má právo sa obrátiť na súdy, ale sme presvedčení, že zákon bude taký, že štát arbitráž ustojí," povedala po dnešnom ...

Lekarne.sk

OTS: SDKÚ-DS: K Svetovému dňu darcov krvi

Bratislava 14. júna (TASR-OTS) - SDKÚ – DS vyjadruje svoju vďaku a úctu všetkým darcom krvi pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi. Darovanie krvi je jedným z najhumánnejších a najobetavejších činov, ktoré poznáme. Darcovia krvi dobrovoľným darovaním najvzácnejšej tekutiny – krvi, pomáhajú zachraňovať tisíce ľudských životov a realizovať aj tie najkomplikovanejšie operácie na zlepšenie ...

Lekarne.sk

BRATISLAVA: Opitých detí na začiatku prázdnin pribúda, v júli ich ošetrili 11

Bratislava 2. augusta (TASR) - V bratislavskej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) ošetrili počas prvého prázdninového mesiaca 11 opitých detí, štyri z nich museli následne aj hospitalizovať. Počas bežného roka sú na urgentný príjem privezené približne dve opité deti týždenne. V konzumácii alkoholu počas roka však lekári sledujú určitú sezónnosť.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Prvý októbrový týždeň bude patriť dojčeniu

Bratislava 27. septembra (TASR) - Tohoročný Európsky týždeň dojčenia odštartuje na Slovensku 2. októbra konferenciou v Nemocnici ak. L. Dérera v Bratislave. Na seminári sa bude hovoriť o zásadách a najaktuálnejších poznatkoch v oblasti podpory dojčenia v nemocniciach i doma.

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.