lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11366 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Zdravotné poisťovne vrátia ľuďom na doplatkoch za lieky vyše 370.000 eur

Bratislava 22. septembra (TASR) - Zdravotné poisťovne vrátia za druhý štvrťrok ľuďom na doplatkoch za lieky 373. 494 eur. V rámci ochranného limitu na doplatky sa peniaze vrátia 21.685 dôchodcom a zdravotne postihnutým.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekárske spoločnosti odmietli, že by očkovanie zabilo trojmesačné dieťa

Bratislava 24. októbra (TASR) - Zástupcovia viacerých lekárskych spoločností dnes odmietli, že by príčinou medializovaného prípadu úmrtia trojmesačného chlapčeka mohlo byť očkovanie, pričom poukázali aj na stanovisko Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Pod stanovisko sa podpísala Slovenská epidemiologická a vakcinologická spoločnosť, Slovenská pediatrická spoločnosť, Slovenská ...

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Vyzýva na opatrnosť pri pití liehovín počas vianočných sviatkov

Bratislava 4. decembra (TASR) - V súvislosti s blížiacimi sa vianočnými sviatkami Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vyzýva všetkých občanov Slovenskej republiky na opatrnosť pri kúpe liehovín a požívaní tých liehovín, ktoré mali skladované v domácnostiach. TASR o tom informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný. "Ak liehoviny nie sú riadne označené zelenou páskou alebo dátumom výroby a ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: O problematike nadčasov lekárov sa bude ďalej rokovať

Bratislava 16. januára (TASR) - Riešenie problematiky slúženia nadčasov lekárov by mali podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej priniesť ďalšie rokovania s lekárskymi odborármi. Ako poznamenala po ich dnešnom spoločnom stretnutí, základom je rokovanie a dohoda, pričom ministerstvo chce do budúcnosti dosiahnuť garanciu, že pacienti dostanú vždy lekársku starostlivosť v plnom rozsahu a ...

Lekarne.sk

ČR: Konskú DNA objavili aj v mäsových guľôčkach a mletých burgroch

Praha 22. februára (TASR) - Prítomnosť konského mäsa v mäsových guľôčkach z hovädziny a bravčoviny a v mletých hovädzích burgroch sa zrejme podarilo odhaliť českým veterinárom po podobných nálezoch v lasagniach. Štátny veterinárny ústav v Prahe realizuje ešte ďalšiu analýzu, ktorá by toto zistenie mala potvrdiť. Jej výsledky budú známe v pondelok, informovala dnes agentúra Mediafax.

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.