lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11372 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: ZŠ M. R. Štefánika nainštalovala fontánku s pitnou vodou

Bratislava 4. decembra (TASR) - Novú pitnú fontánku nainštalovali v Základnej škole M. R. Štefánika v Ivanke pri Dunaji. Žiaci si tak môžu zaradiť do pitného režimu zdravý nápoj vodu z vodovodu. Z inštalovanej pitnej fontánky majú radosť aj rodičia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Dnes sa vo Vysokých Tatrách začína Slovenský vakcinologický kongres

Bratislava/Vysoké Tatry 17. januára (TASR) - Lekári a iní odborníci, ktorí sa venujú očkovaniu a prevencii infekčných chorôb, sa stretnú po štvrtý raz na Slovenskom vakcinologickom kongrese vo Vysokých Tatrách v dňoch 17.-19. januára. V jednotlivých blokoch odznie počas troch dní 50 príspevkov, ktoré sa budú týkať očkovania nielen ako lekárskeho preventívneho výkonu a mnohých odborných aspektov...

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Počas uplynulého týždňa pribudlo 20 prípadov tzv. prasacej chrípky

Bratislava 22. februára (TASR) - V uplynulom týždni Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) zaznamenal 20 nových prípadov tzv. prasacej chrípky. Od začiatku chrípkovej sezóny 2012/2013 bolo vo virologických laboratóriách úradov verejného zdravotníctva celkovo vyšetrených 1740 vzoriek biologického materiálu.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Pojazdná ambulancia vyšetrí záujemcom žily

Bratislava 31. marca (TASR) - Počas apríla vyrazí po slovenských mestách pojazdná ambulancia s praktickým lekárom a angiológom, ktorí záujemcom vyšetria nohy a poskytnú odborné konzultácie. Cieľom projektu "Počúvaj svoje nohy, kým nie je neskoro", je zachytiť chronické žilové ochorenie v počiatočných štádiách. Ambulancia navštívi celkovo 25 miest.

Lekarne.sk

Ocenených dobrovoľníkov SČK prijala v Prezidentskom paláci prvá dáma SR

Bratislava 7. mája (TASR) – Ocenených dobrovoľníkov Slovenského Červeného kríža (SČK) mal dnes popoludní prijať vo svojom bratislavskom sídle prezident SR Ivan Gašparovič. Tradičné slávnostné stretnutie sa tentoraz uskutočnilo bez jeho prítomnosti. "Pán prezident dnes dopoludnia prijal hasičov a pre bolesti v chrbte musel ísť na ošetrenie," ospravedlnil neprítomnosť najvyššieho ústavného ...

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.