lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11370 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MKSR: Okrúhly stôl k Slovenskému národnému divadlu

Bratislava 30. novembra (TASR) - Dnes (30.11.2011) na Ministerstve kultúry SR sa po prvý raz stretli účastníci okrúhleho stola k téme ďalšieho smerovania Slovenského národného divadla a v tejto súvislosti aj k príprave výberového konania na miesto generálneho riaditeľa SND. Účastníkov okrúhleho stola privítal minister kultúry Daniel Krajcer. Minister na úvod poďakoval všetkým účastníkom za ...

Lekarne.sk

PREMIÉRKA: Vyzvala na odvolanie vedenia Lekárskeho odborového združenia

Bratislava 15. decembra (TASR) - Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) dnes vyzvala lekárov, aby odvolali vedenie Lekárskeho odborového združenia (LOZ). Reagovala tak na dnešnú žiadosť lekárskych odborárov, aby buď ona, alebo prezident Ivan Gašparovič odvolali z funkcie ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH). Dôvodov na odchod odborárskych predákov je podľa nej viacero.

Lekarne.sk

ZDRAVOTNÍCTVO: Lekári žiadajú kvôli vakcínam núdzový stav

Bratislava 28. januára (TASR) – Zmenený spôsob nákupu vakcín, ktorý platí od 1. decembra minulého roka, ohrozuje podľa lekárov zdravie či dokonca životy ľudí. Žiadajú preto vládu, aby vyhlásila núdzový stav. Lekárom sa nepáči, že podľa novej legislatívy si musia kupovať vakcíny za svoje prostriedky, ktoré im majú poisťovne dodatočne preplatiť.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Detské kardiocentrum má nové prístroje, na ďalšie zbiera peniaze

Bratislava 13. marca (TASR) - S problémom nedostatočného materiálno-technického vybavenia bojujú viaceré slovenské nemocnice vrátane Detského kardiocentra (DKC) v Bratislave. V starostlivosti o detských pacientov majú preto lekárom pomôcť nové špeciálne novorodenecké polohovateľné lôžko a prístroj na zlepšenie pľúcnych funkcií novorodencov a malých detí, ktoré kardiocentrum dostalo do daru od ...

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Výskyt chrípky mierne vzrástol, zaznamenali aj prípad SARI

Banská Bystrica 20. apríla (TASR) - Na základe hlásení 47 percent lekárov pre deti a dorast a rovnakého percenta lekárov prvého kontaktu pre dospelých v Banskobystrickom kraji v 16. kalendárnom týždni môžu epidemiológovia konštatovať, že výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) v medzitýždňovom porovnaní stúpol o 10,1 percenta a výskyt chrípky a jej podobných ochorení (CHPO) o 2,6 percenta. ...

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.