lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11265 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Bezplatne preverí vodu zo studní, ktoré mohli kontaminovať povodne

Bratislava 12. júna (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR vykoná bezplatné vyšetrenie vody zo studní, ktoré mohli byť v dôsledku povodní kontaminované. Podmienkou je, aby o túto službu požiadal miestny alebo obecný úrad, ktorý preverí, či ide o skutočne zaplavenú studňu, slúžiacu ako jediný zdroj zásobovania domu pitnou vodou. Ako informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný, v prípade ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: ŠÚKL zakázal vývoz ďalších troch liekov zo Slovenska

Bratislava 29. júla (TASR) - Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) zakázal vývoz ďalších troch liekov, pri ktorých hrozilo, že bude ohrozená ich dostupnosť pre slovenských pacientov. Počet liekov plánovaných na vývoz totiž prevažuje nad počtom liekov dovezených na Slovensko. Koncom mája tohto roka ústav po prvýkrát od platnosti novej legislatívy zastavil vývoz lieku zo Slovenska.

Lekarne.sk

Holandsko: Počet žiadostí o eutanáziu narástol vlani o 13 percent

Brusel/Amsterdam 24. septembra (TASR) - Počet žiadostí o eutanáziu sa v Holandsku zvyšuje už šiesty rok po sebe. Komisia, ktorá sa prípadmi eutanázie zaoberá, vo svojej výročnej správe uviedla, že vlani ich bolo o 13 percent viac než v roku 2011. Uviedol dnes spravodajský server DutchNews.

Lekarne.sk

V USA stále fajčí každý piaty dospelý obyvateľ, zdravotníci sú frustrovaní

Atlanta 7. septembra (TASR) - Frustrovaní americkí zdravotníci tvrdia, že počet fajčiarov v Spojených štátoch neklesá - od nikotínu je závislý zhruba každý piaty dospelý obyvateľ USA. V roku 2009 fajčilo približne 21 percent dospelých Američanov - zhruba rovnako ako v roku predtým. Podiel fajčiarov v radoch dospelého obyvateľstva USA, ktorý od 60. rokov minulého storočia výrazne klesol, sa od...

Lekarne.sk

VLÁDA: Prísnejšie posudzovanie platobnej schopnosti ZP zatiaľ nebude

Bratislava 30. marca (TASR) - Sprísnenie regulácie platobnej schopnosti zdravotných poisťovní, ktoré mala od apríla priniesť minuloročná novela zákona o zdravotných poisťovniach, sa má začať realizovať až od januára 2013. Vláda dnes odsúhlasila opätovnú novelizáciu legislatívneho rámca, ako aj skrátené legislatívne konanie. Predmetná norma by sa tak mala objaviť ešte na prebiehajúcej marcovej ...

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.