lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11295 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Baktériu E. coli potvrdili u 25-ročného muža (2)

Košice 9. júna (TASR) - Prítomnosť baktérie E. coli potvrdili v stredu 8. júna večer v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach u 25-ročného muža. Toho previezli z prešovskej nemocnice FNsP J. A. Reimana vo vážnom stave s diagnózou hemolyticko-uremického syndrómu. "Pacient má porušené parametre v krvnom obraze a problém s funkciou obličiek.

Lekarne.sk

Maďarsko: Príčina nákazy detí z tábora pri Balatone ešte nie je známa

Budapešť 8. júla (TASR) – Hospitalizované deti a mladí ľudia z dvoch detských táborov v maďarskom Káptalanfürede, ktorým v stredu prišlo zle, sa už majú lepšie. Informovala o tom dnes v maďarskej verejnoprávnej televízii zástupkyňa štátneho úradu verejného zdravotníctva (ÁNTSZ) Enikö Szabóová. Podľa nej išlo o ochorenie s rýchlym priebehom.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Deti sa dehydratujú rýchlejšie, treba preto dbať na ich pitný režim

Bratislava 4. septembra (TASR) - Zdravý životný štýl dieťaťa predstavuje nielen dostatok pohybu a vyváženej stravy, ale aj pravidelný pitný režim. U detí sa vo veľkej miere nelíši od dospelých. Deti a dojčatá sú však na dehydratáciu náchylnejšie kvôli ich nižšej telesnej hmotnosti a vyššej spotrebe energie.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Výskyt respiračných ochorení a chrípky sa mierne pribrzdil

Banská Bystrica 14. októbra (TASR) - Kým uplynulý týždeň ukázala analýza hlásení detských aj praktických lekárov v Banskobystrickom kraji vzostup chorobnosti na akútne respiračné ochorenia (ARO) a približne rovnaký výskyt chrípky a jej podobných ochorení (CHPO), v 41. kalendárnom týždni je trend mierne opačný. Výskyt ARO je nižší o 8,5 percenta a výskyt CHPO sa v medzitýždňovom porovnaní zvýšil...

Lekarne.sk

SKALICA: Na vynovené oddelenie rádiodiagnostiky pribudla magnetická rezonancia

Skalica 16. novembra (TASR) – Pacienti spádového územia Fakultnej nemocnice s poliklinikou Skalica, a.s. môžu odteraz využívať služby zrekonštruovaného rádiodiagnostického oddelenia. Za 3,5 milióna eur v ňom okrem modernejšieho mamografu, CT prístroja a röntgenového zariadenia pribudlo aj pracovisko magnetickej rezonancie, ktoré doteraz v nemocnici absentovalo. Dnes ho slávnostne do užívania ...

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.