lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11339 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Sestry prídu na budúci týždeň pred Úrad vlády aj Ústavný súd

Bratislava 26. septembra (TASR) - Sestry, ktoré sú nespokojné s riešením ich platovej otázky, chystajú na budúci týždeň podľa informácií TASR protesty pred Úradom vlády SR v Bratislave aj pred Ústavným súdom SR v Košiciach. Akciu už evidujú na košickom magistráte, bratislavské Staré Mesto zatiaľ nemá hlásené nič. Sesterské odbory sa k informáciám nevyjadrujú.

Lekarne.sk

ZDRAVIE:Zmena úhrad antidepresív údajne spôsobí ich nedostupnosť pre pacientov-2

Bratislava 31. marca (TASR) - Zmeny ohľadne úhrad niektorých antidepresív, ktoré má priniesť júlová kategorizácia liekov, ohrozia podľa Ligy za duševné zdravie (LDZ) ich dostupnosť pre pacientov. V dôsledku tzv. klastrovania liekov sa majú znížiť úhrady zo strany zdravotných poisťovní za lieky, ktoré sú v súčasnosti na trhu a zvýšia sa tak doplatky pre pacientov.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Kampaň Mimoriadne rodiny pomôže a podporí páry s problémom plodnosti

Bratislava 11. mája (TASR) - Takmer 10 miliónov obyvateľov Európskej únie, ktorým sa nedarí počať dieťa, potrebuje pomoc a podporu v ich snahe mať potomka. Párom s problémom plodnosti chce poskytnúť spoľahlivé informácie a nádej medzinárodná kampaň Mimoriadne rodiny 2011, ktorú 1. júna štartuje nezávislá organizácia Fertility Europe. "Ide o to, aby dostali posolstvo nádeje, aby sa mohli ...

Lekarne.sk

Nemecko: Zdroj črevnej nákazy sa možno nikdy nevypátra, tvrdia vedci

Berlín 9. júna (TASR) - Zdroj epidémie nebezpečnej črevnej nákazy EHEC, ktorá si doposiaľ vyžiadala 30 mŕtvych, sa možno nikdy nepodarí vypátrať. Dnes to vyhlásili nemeckí vedci, ktorých citovala tlačová agentúra DPA. Oznámenie prišlo v čase, keď počet hlásených infekcií začal klesať.

Lekarne.sk

KOŠICE: V UNLP vzrástol počet pacientov s kolapsom z horúčav

Košice 12. júla (TASR) - Kolaps, slabosť, nevoľnosť, tráviace ťažkosti a ďalšie problémy súvisiace s horúčavami priviedli v týchto dňoch viac ľudí do internej ambulancie oddelenia urgentného príjmu Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach. Za posledné tri dni tam ošetrili z asi stovky pacientov 17 ľudí s ťažkosťami, ktoré im spôsobilo teplo. Medzi nimi bol aj 20-ročný mladík, ...

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.