lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11341 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KDH: Smer-SD je najväčším rizikom slovenského zdravotníctva

Bratislava 3. júla (TASR) - Najväčším rizikom slovenského zdravotníctva je vládny Smer-SD, ktorý chce občanov zaťažovať nielen vyššími daňami či odvodmi, ale aj novými záťažami pri dostupnosti zdravotníckych služieb a nedokáže efektívne riadiť štátne podniky. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil líder KDH Ján Figeľ na margo situácie okolo ambulantných lekárov, ktorí nemajú uzatvorené ...

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Centrum pre liečbu sklerózy multiplex vynovili, je komfortné

Banská Bystrica 14. augusta (TASR) - Komfortné Centrum pre liečbu sklerózy multiplex vybudovali na II. Neurologickej klinike Slovenskej zdravotníckej univerzity (SZU) pri banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta. "Centrum má kapacitu tri lôžka, dve sedačky a v súčasnosti má na infúznu liečbu nastavených 16 pacientov.

Lekarne.sk

MARTIN: Na konferencii reprodukčnej medicíny diskutujú o liečbe neplodnosti

Martin 21. septembra (TASR) – O aktuálnych problémoch v liečbe neplodnosti dnes začali na Konferencii reprodukčnej medicíny v Martine diskutovať odborníci z Talianska, Rakúska, Austrálie a Slovenska. TASR o tom informoval člen organizačného výboru konferencie Ján Šupala. Domáci a zahraniční prednášajúci sa na dvojdňovej konferencii venujú novým smerom v asistovanej reprodukcii, ...

Lekarne.sk

NRSR: Pred budovou parlamentu vystavili šesťmetrové srdce

Bratislava 24. októbra (TASR) - Trojrozmerný nafukovací model srdca, dlhý šesť metrov, možno od dnešného dňa vidieť pred sídlom Národnej rady (NR) SR v Bratislave. Vystavila ho tam pre verejnosť Slovenská asociácia srdcových arytmií (SASA) pri príležitosti Svetového dňa mozgovej príhody. Aj touto formou sa snažia zdravotníci upozorniť verejnosť na hrozby, ktoré predstavuje srdcová arytmia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Ambulantní lekári zatiaľ rozhodnutie ÚS SR o LSPP nekomentujú

Bratislava 3. decembra (TASR) - Ambulantní lekári zatiaľ nebudú komentovať minulotýždňové rozhodnutie Ústavného súdu SR, ktorý nevyhovel návrhu generálneho prokurátora na začatie konania o súlade ustanovení zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktoré určujú povinnosť vykonávať lekársku službu prvej pomoci (LSPP) a ukladajú sankciu za jej nesplnenie, s Ústavou SR. Ako pre TASR ...

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.