lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11342 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Maďarsko: Počet chrípkových ochorení stúpa, epidémia ešte však nie je

Budapešť 16. januára (TASR) - Počet chrípkových ochorení v Maďarsku v minulom týždni stúpol oproti predchádzajúcemu týždňu viac ako dvojnásobne. Počet pacientov, ktorí sa s chrípke podobným ochorením obrátili na lekára, bol 9300, informovalo dnes Celoštátne epidemiologické centrum (OEK), podľa ktorého epidémia v Maďarsku zatiaľ ešte nie je. Hranica pre epidémiu je 15.000 nových ochorení v ...

Lekarne.sk

TRNAVA: Chrípka je síce na ústupe, ale stále zatvára školy

Trnava 22. februára (TASR) – Hoci v tomto kalendárnom týždni zaznamenali zdravotníci v Trnavskom kraji 7,3-percentný pokles chorobnosti na chrípku a 9,3-percentný pokles počtu ochorení na akútne respiračné ochorenia, muselo až 34 školských zariadení prerušiť vyučovací proces pre zvýšený počet chorých detí. Brány zatvorilo 17 materských škôl (MŠ), 15 základných škôl (ZŠ) a dve stredné školy (SŠ...

Lekarne.sk

Drogy, aké predávali v crazy shopoch, sa budú od pondelka dať zakázať rýchlejšie

Bratislava 30. marca (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva bude môcť od pondelka 1. apríla rýchlejšie reagovať na objavenie nových druhov drog na slovenskom trhu. V tento deň vstúpi do účinnosti novela zákona o omamných a psychotropných látkach. Rezort návrh presadil aj vzhľadom na problémy, ktoré boli v minulosti s tzv.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Do slovenských miest dnes priletel Belasý motýľ

Bratislava 14. júna (TASR) - V desiatkach slovenských miest sa dnes v rámci Dňa ľudí so svalovou dystrofiou koná celonárodná zbierka na podporu pacientov. Organizujú ju samotní členovia Organizácie muskulárnych dystrofikov v SR, teda ľudia s týmto ochorením za pomoci ďalších dobrovoľníkov. Ako poukázala podpredsedníčka organizácie Mária Duračinská, práve to odlišuje zbierku od iných.

Lekarne.sk

ČR: Zeman trpí nervovými ťažkosťami spôsobenými cukrovkou

Praha 2. augusta (TASR) - Český prezident Miloš Zeman trpí chronickými nervovými ťažkosťami v dôsledku ľahšej formy cukrovky. Konštatovali to členovia jeho 12-členného lekárskeho konzília, ktorých vyjadrenie citovala televízia ČT24. Následkom takzvanej diabetickej neuropatie má Zeman horšiu citlivosť v nohách od členka dole.

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.