lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11344 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Počet chrípkových ochorení v Prešovskom kraji v tomto týždni klesol

Prešov 22. februára (TASR) – Počet akútnych respiračných ochorení (ARO) v Prešovskom kraji tento týždeň klesol. Vyplýva to zo správy o aktuálnej epidemiologickej situácii, ktorú dnes zverejnil na svojej webovej stránke Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Prešove. Lekári v priebehu 8. týždňa nahlásili celkovo 10.714 prípadov ARO, čo je o takmer 2500 menej ako v minulom týždni.

Lekarne.sk

TREBIŠOV: Nemocnica má nové prístroje pre endoskopiu a vyšetrenie mamičiek

Trebišov 30. marca (TASR) - Nové prístroje pre endoskopiu a vyšetrenie tehotných žien získala trebišovská nemocnica. Videokolonoskop a videogastroskop využije gastroenterologická ambulancia hlavne pri diagnostike a liečbe chorôb pažeráka, žalúdka, tenkého a hrubého čreva, ako aj ochorení pečene, žlčníka a pankreasu. Gynekologicko - pôrodnícke oddelenie začalo využívať tri nové kardiotokografy, ...

Lekarne.sk

Brazília chce najať 6000 kubánskych lekárov

Brazília 7. mája (TASR) - Brazília plánuje najať 6000 kubánskych lekárov, ktorí majú slúžiť v odľahlých častiach krajiny, trpiacich nedostatočnými alebo neexistujúcimi zdravotníckymi službami, a to napriek rôznym názorom na ich odbornú kvalitu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters. Brazílsky minister zahraničných vecí António Patriota v pondelok po stretnutí so svojím kubánskym kolegom ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Hlavný hygienik SR dnes navštívil Devín

Bratislava 14. júna (TASR) - Hlavný hygienik SR Ivan Rovný dnes navštívil povodňou zasiahnutú Mestskú časť Bratislava - Devín. U starostky Devína sa osobne informoval o aktuálnej situácii v daných lokalitách. Rovný taktiež poskytol pomoc obyvateľom postihnutých oblastí povodňou, a to formou bezplatného rozboru pitnej vody zo studní.

Lekarne.sk

VRÁBLE: Poliklinika bude kompletne zrekonštruovaná do konca tohto roka

Vráble 2. augusta (TASR) – Koncom tohto roka by mala byť ukončená kompletná rekonštrukcia polikliniky vo Vrábľoch. Rekonštrukcia objektu sa začala koncom roka 2011, celkové náklady sú vyčíslené na 687. 000 eur.

Hmyz nepredstavuje riziko len pre alergikov - Alergénová imunoterapia

Pobyt v prírode býva pre alergikov častokrát náročný a nepríjemný, obzvlášť počas letných mesiacov. Pre ľudí, ktorí sú alergickí na bodnutie včelou, osou či iným hmyzom však nejde len o osobný diskomfort – takéto bodnutie môže u nich vyvolať až život ohrozujúcu reakciu. Odborníci a pacienti pri príležitosti Svetového dňa alergií upozorňujú, že v takýchto prípadoch je okrem prvej pomoci kľúčová aj účinná liečba – alergénová imunoterapia.