lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11345 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: ÚVZ varuje pred nebezpečnou farbou na tetovanie a zosvetľujúcim krémom

Bratislava 27. septembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva SR varuje pred nebezpečnými výrobkami, ktoré sa môžu vyskytnúť aj na Slovensku. Ide o farbu na tetovanie a krém na zosvetlenie pokožky, oba výrobky pochádzajú z USA. Farba na tetovanie Zuper Black značky Zuper Black z USA je čierna tekutina v plastovej fľaške s aplikátorom.

Lekarne.sk

NRSR: R. Sulík: Zdravotné odvody z prenájmu sa zrušia od 1. mája

Bratislava 31. marca (TASR) - Povinnosť platiť zdravotné odvody z príjmov z prenájmu, ktorú zaviedla súčasná vláda od začiatku tohto roka, by mala od 1. mája opäť zaniknúť. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informoval predseda SaS Richard Sulík s tým, že na zmene je zhoda v celej vládnej koalícii. Liberáli boli podľa neho vždy proti tomuto opatreniu.

Lekarne.sk

Odborníci informovali o hepatitídach, ich rizikách a liečbe i o rakovine pečene

Bratislava 11. mája (TASR) - Chronické infekčné hepatitídy sú príčinou až 80 percent všetkých primárnych zhubných nádorov pečene na celom svete. Napriek tomu, že existuje efektívna očkovacia látka proti vírusu infekčnej hepatitídy typu B, každoročne umiera na toto ochorenie viac ako 500. 000 ľudí.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 5,8 percenta

Žilina 10. júna (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v Žilinskom kraji oproti predchádzajúcemu týždňu o 5,8 percenta, čo predstavuje chorobnosť 994,1 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Lekarne.sk

HNÚŠŤA: Oddelenia interné a pre dlhodobo chorých nakoniec VšZP zazmluvnila

Hnúšťa 12. júla (TASR) - Lôžkové oddelenia v nemocnici v Hnúšti sa nebudú zatvárať. Aj keď Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) mala v pláne od júla nezazmluviť interné oddelenie a oddelenie pre dlhodobo chorých, svoj názor najmä po výraznom odpore tamojších obyvateľov zmenila. Zabrala tak nielen aktivita a presviedčanie majiteľa nemocnice, ale aj petícia občanov, pod ktorú sa podpísalo takmer...

Varovný signál cievnej mozgovej príhody - Tranzitórny ischemický atak

Cievna mozgová príhoda patrí medzi najzávažnejšie ochorenia, ktoré môžu postihnúť ľudský organizmus. Každoročne na Slovensku postihne približne 17 000 ľudí, pričom výrazne ovplyvňuje kvalitu ich života.