lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11343 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Slovenský zväz sclerosis multiplex odstúpil od petície

Bratislava 14. augusta (TASR) - Slovenský zväz sclerosis multiplex (SZSM) odstúpil od petície spustenej v júni tohto roka. Pacienti so sklerózou multiplex žiadali v nej zmenu indikačných obmedzení nevyliečiteľne chorých pacientov a schválenie lieku na poruchy chôdze. Združenie sclerosis multiplex Nádej, ktoré spustenie petície iniciovalo, však v zbieraní podpisov pokračuje aj naďalej.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Chrípková sezóna je už podľa RÚVZ za dverami

Banská Bystrica 21. septembra (TASR) - Pomerne výrazný vzostup chorobnosti na akútne respiračné ochorenia (ARO) či chrípku a jej podobné ochorenia (CHPO), ktoré už súvisia s nastupujúcou chrípkovou sezónou, zaznamenali v 38. kalendárnom týždni epidemiológovia v Banskobystrickom kraji. Pre TASR to uviedla hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Mária ...

Lekarne.sk

PREŠOV: FNsP používa zdravotnícke pomôcky s bezpečnostnými prvkami už 10 rokov

Prešov 24. októbra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove používa moderné zdravotnícke pomôcky s bezpečnostnými prvkami už desať rokov. Podľa riaditeľa nemocnice Radoslava Čuhu zavedenie tejto praxe pomohlo eliminovať riziká poranenia zamestnancov na minimum. "Nie je nič dôležitejšie ako bezpečnosť na pracovisku.

Lekarne.sk

ŽILINA: Na protestný pochod Zachráňme nemocnicu prišlo niekoľko stoviek ľudí

Žilina 3. decembra (TASR) – Protestný pochod Zachráňme nemocnicu, na ktorom sa dnes zúčastnilo niekoľko stoviek Žilinčanov, mal poukázať na kritickú a stále sa zhoršujúcu situáciu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline. Po ukončení pochodu to skonštatoval predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) v žilinskej nemocnici a podpredseda LOZ Peter Blaško. Protestujúci Žilinčania ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári pristúpia na postupné navýšenie platov, garantovať to má zákon

Bratislava 16. januára (TASR) - Lekárski odborári pristúpia na postupné zvyšovanie platov, ktoré vyplýva z memoranda medzi vládou a odbormi. Taký je záver ich dnešného stretnutia s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou, dohodu potvrdili po skončení stretnutia obe strany. Postupné navyšovanie by mal lekárom garantovať aj zákon, ktorý by mohol platiť pravdepodobne od augusta tohto roku.

Mrazenie vajíčok dáva ženám šancu mať dieťa aj po 40-tke

Posúvanie tehotenstiev do vyššieho veku so sebou prináša riziko pre ženy, ktoré sa rozhodnú pre rodičovstvo v čase, kedy už môže byť neskoro. Práve tomu vieme predísť zmrazením a uskladnením vajíčok v mladšom veku, kedy predpokladáme ich vysokú kvalitu.