lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10172 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Ceny liekov po zásahu ministerstva zdravotníctva klesnú

Bratislava 16. júna (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva identifikovalo 209 liekov, ktorých cena podľa dostupných údajov k 31. marcu prekračovala aritmetický priemer šiestich najnižších cien spomedzi cien v ostatných krajinách Európskej únie. Z tohto v 63 prípadoch boli ceny liekov priebežne znížené už v aprílovej kategorizácii, resp. budú znížené v blížiacej sa júlovej kategorizácii.

Lekarne.sk

KOŠICE: Pri skoku do bazéna si poranil chrbticu 31-ročný muž z Veľkých Kapušian

Košice 22. júla (TASR) - Tento týždeň si po skoku do bazéna narazil 31-ročný muž hlavu o dno a skončil v nemocnici s troma zlomenými krčnými stavcami a jedným hrudným stavcom. Liečia ho na košickej Klinike úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP). Muž pochádza z Veľkých Kapušian, zranil sa v bazéne vo Veľatoch v okrese Trebišov.

Lekarne.sk

OTS: Onglyza pomáha zachovať zníženú hladinu cukru v krvi

Po pridaní látky Onglyza™ (saxagliptin) k inzulínu u dospelých trpiacich cukrovkou typu 2 sa podľa prieskumnej predĺženej štúdie zachovalo zníženie hladiny cukru v krvi (HbA1c) počas 52 týždňov PRINCETON, New Jersey & LISABON, 16. septembra 2011 –(BUSINESS WIRE) – Spoločnosti Bristol-Myers Squibb Company (NYSE: BMY) a AstraZeneca (NYSE: AZN) dnes oznámili výsledky etapy 3b prieskumnej štúdie, v...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Dôvera chce vymôcť staršie pohľadávky, využije mandátnu správu

Bratislava 25. októbra (TASR) - Súkromná zdravotná poisťovňa Dôvera realizuje ďalší krok voči dlžníkom v podobe mandátnej správy pohľadávok. Dotkne sa 94.000 neplatičov s celkovým dlhom 45,5 milióna eur. Tí tak majú poslednú možnosť, ako sa vyhnúť exekúcii.

Lekarne.sk

PREZIDENT: Ak sa vláda a lekárski odborári nedohodnú, vyhlási sa núdzový stav

Bratislava 23. novembra (TASR) - Prezident SR Ivan Gašparovič dal vláde a Lekárskemu odborovému zväzu (LOZ) ultimátum. Buď do soboty 26. novembra príde k dohode, alebo musí kabinet vyhlásiť núdzový stav. "Znamená to, že sa vyhlási na nevyhnutný čas najdlhšie do 90 dní s tým, že sa uloží pracovná povinnosť na zabezpečenie výkonu zdravotnej starostlivosti," priblížil na dnešnej tlačovej ...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...